Wie zijn wij?

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt hoe deze niet alledaagse exposities zijn ontstaan en wie de mensen zijn die dit organiseren?

Hiervoor moeten we een stukje terug in de tijd. Een van de medewerksters was van jongs af aan in de ban van mooie lapjes om kleertjes en hoedjes voor de pop te maken. Later ontdekte zij dat het maakproces leuker was dan het einddoel en werd hierin steeds creatiever.
'Hoedjes voor de leuk' en 'petjes op maat' als er iets te vieren was, werden geboren. Het frappante van deze creaties was, dat degene voor wie het bedoeld was zichzelf hierin herkende.
Er werd iets wakker gemaakt in die persoon, waardoor hij op een andere manier naar zichzelf ging kijken!
Een uitbreiding volgde toen ze geïnspireerd werd om hierbij gedichtjes te schrijven en hoeden te exposeren. Een aantal van deze hoeden en gedichtjes zijn opgenomen in het boek ‘De ezel en de klaproos’. Een voorbeeld van zo’n herkenbaar hoedje is ...

In de loop van de tijd zijn er mensen gekomen die de inspiratie voelen om hieraan mee te werken en er ontstaan steeds nieuwe hoeden en vitrine-objecten.
De ‘expositiegroep’ bestaat uit een bonte verzameling van vrijwilligers, die kennis gemaakt hebben met een andere manier van kijken naar zichzelf en de wereld om ons heen…. en de behoefte voelen om ook anderen de mogelijkheid te bieden om hiermee in contact te komen.
Er wordt met plezier heel wat vrije tijd gestoken in het maken van de hoeden en vitrine-objecten, evenals in het verzorgen van de exposities, want het is leuk en leerzaam om te doen.
Wij hopen dat u geniet van een bezoekje aan een tentoonstelling…. en wie weet ontdekt u uw eigen hoed wel!

Kijkje in de keuken…

Wilt u meer weten over de bron van waaruit wij werken, kijk dan op
www.passage-school.nl

***